Site icon Business Box

Az élelmiszer eltartása pazarlás nélkül – 2. rész

Cikkünk első részében az általános tudnivalók mellett a zöldségek és gyümölcsök takarékos felhasználásával és tárolásával ismertettük meg Olvasóinkat. Ezúttal a hús, hal, tejtermékek, tojás, valamint a kamrában tárolandó élelmiszer hatékony, és takarékos felhasználását támogató ötleteket osztunk meg.

A hűtő és fagyasztó, mint az élelmiszer tárolásának stratégiai partnere

A hűtőszekrény és a fagyasztó a legfontosabb stratégiai partnereink a hűtendő élelmiszerek tárolásában, éppen ezért nemcsak a rendszeres karbantartása, de a szervizelése is igényli a figyelmünket. A kiterjesztett garancia szerződés megkötésével nagyban csökkenthetjük, vagy akár teljes egészében leredukálhatjuk ennek költségeit.

Tippek hús, hal, és tojás típusú élelmiszer tárolásához

Kenyér, liszt és egyéb, kamrában tárolandó élelmiszer

Száraz élelmiszerek

Méz

A méz hihetetlen tartóssága a magas cukortartalomnak köszönhető, valójában önmagát tartósítja. A kikristályosodás egy természetes folyamat, mely cseppet sem von le a méz értékéből. 

Tej, tejtermékek és sajtfélék tárolása

Reméljük, hogy ezzel a pár hétköznapi, egyszerű, ám hatékony tippel sikerül Önöknek is megőrizniük élelmiszereik és alapanyagaik frissességét, és közvetve a család egészségét, valamint csökkenteniük a háztartás költségeit.