Site icon Business Box

Az élelmiszer eltartása pazarlás nélkül – 1. rész

A bőség illúziójának terhét cipelő nyugati típusú társadalmak egyik legégetőbb problémája az élelmiszer elpazarlása. Ez több okra is visszavezethető. Könnyen és gyorsan elérhetők akár az egzotikus alapanyagok is, többet vásárolunk a kelleténél, és a megvásárolt/feldolgozott élelmiszerek aránytalanul nagy része, átlagosan 20%-a végzi a szemetesben. Ha mindazt a pénzt – amit így végső soron a kukába dobunk -, számos más, hasznos/szükséges/élvezeti cikkre költenénk, az nemcsak kiegyensúlyozottabb, de takarékosabb életvitel kialakítását tenné lehetővé és egyúttal a fenntartható fejlődést is támogatná. Cikkünkben ezúttal számba vesszük, hányféle lehetőségünk van valójában arra, hogy úgy spóroljunk az élelmiszerekkel, mégpedig úgy, hogy közben semmiben sem szenvedünk hiányt.

Az élelmiszerek okos tárolása

Következő listánk tippeket és ötleteket sorakoztat fel a gyümölcsök, zöldségek hatékony tárolására és felhasználására.

Mielőtt azonban belemerülnénk a részletekbe, lássuk az alapvető/általános ismereteket:

Tippek a zöldség és gyümölcs típusú élelmiszer tárolására

Cikkünk következő részében a hús, hal, tejtermékek, tojás, valamint a kamrában tárolandó élelmiszer típusok hatékony, és takarékos felhasználását támogató ötleteket osztunk meg.